Saaristomeren Vappu tarjoili hylkeitä, alleja, haahkoja, hanhia, tyyniä hetkiä, sumua ja luontoa virkistävää vesisadetta…..

posted in: Ajankohtaista, Artikkelit | 0

Jäät lähtivät saaristosta tänä vuonna perjantaina 20. huhtikuuta ja seuraavana perjantaina eli 27. huhtikuuta oli veneen vesillelaskupäivä ja heti koeajon jälkeen oli lähtö Saaristomerelle, ensin Nauvon venesatamaan ja sitten Nauvon Berghamniin Saaristomeren kansallispuistoon. Muutamia veneitä oli liikkeellä, ilma oli aurinkoinen ja tuuli heikohkoa – vesilintuja oli matkan varrella kohtalaisesti – pääosin haahkoja ja muutama allikin oli joukossa. Nauvon Berghamn ja sen lähellä oleva Boskär ovat suosikkipaikkojamme. Saaristomeren kansallispuistoa hoitava Metsähallitus saa täydet pisteet näiden kohteiden ja koko kansallispuiston hoidosta. Perinnemaisemat ovat hyvin hoidettuja ja kävijöitä opastetaan siitä millä tavalla saaristossa on aikanaan eletty, kalastettu, metsästetty ja hoidettu karjaa. Tulisijat on sijoitettu upeille paikoille ja puut ja kirves ovat valmiina tulentekoa varten. Kyllä täällä kelpaa vierailla.

 

 

 Näkymä Berghamnin kalliolta pohjoiseen Nauvoon päin.

 

Keväällä syntyneellä kuutilla on vielä karvanvaihto käynnissä.

 

Iäkkäämmät hylkeet lekottelevat kuutin vieressä olevalla pikku riutalla.

 

Mereltä nouseva sumu antaa maisemalle unenomaisen salaperäiset piirteet eikä kauankaan kun koko tienoo on sumun peitossa. Mustavalkoisuus tuo kuvaan oman tunnelmansa.

 

Jänikset olivat kevätpuuhissaan ja huitelivat toistensa perässä ympäri saarta. Olivat vielä osin talvivärityksessään.

 

 

Allien määrä on vähentynyt huimasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Oli iloinen yllätys löytää Nauvon eteläpuolelta noin 1.500 allin parvi joka lentäessään lauloi komeasti omaa ikiaikaista lauluaan. Tässä kuvassa on noin 350 allia.