Saaristomeren panoraama -kirja tilattavissa suoraan tekijältä signeerattuna

posted in: Ajankohtaista, Artikkelit | 0

Saaristomeren panoraama -kirja tilattavissa suoraan tekijältä ( Jaakko Ruola ) signeerattuna hintaan 35,00 euroa + postilla toimitettaessa toimituskulut 5,00. Tilaukset sähköpostilla jaakko.ruola(ät)kolumbus.fi.
Isänpäivä on tulossa, joulu on jo lähellä ja Suomi täyttää 100 vuotta. Nyt on hyvä aika muistaa tärkeitä ihmisiä näyttävällä kirjalahjalla, joka muistuttaa myös tärkeästä asiasta – Saaristomeren tulevaisuudesta.

Kymmenien tuhansien saarien, laajojen selkävesien, kapeiden salmien ja mutkittelevien rantojen mosaiikki. Saaristomeri on maailman mitassa ainutlaatuinen luonnonmuodostuma, jonka historia ja luonto hakevat vertaansa.Saaristoluonnon monimuotoisuuden takana on ihmisen vuosisatoja jatkunut läsnäolo. Saaristolaisen elämäntavan synnyttämät perinneympäristöt ovat muuttuneet uhanalaisiksi, kun kylä toisensa jälkeen on autioitunut. Karjan laiduntamat niityt, hakamaat ja nummet kasvavat umpeen, ellei niitä hoideta.

Lähes näkymätön uhka on Saaristomeren vesiluontoa rasittava rehevöityminen. Pelloilta huuhtoutuu jokivesien mukana mereen ravinteita ja sedimenttejä, jotka muuttavat luontoa: vesi samenee, rihmalevät rehottavat ja pahimmillaan sinilevä värjää ulapat vihreiksi.

Tämä kirja on puheenvuoro Saaristomeren suojelun puolesta, tekijöittensä matka saarien meren kiehtovimpiin kohteisiin. Kuvat piirtyvät silmiin unenomaisina näkyinä, päivänkierron ja vuodenaikojen vaihtelun maalaamina taideteoksina. Teksti vie lukijan matkalle maiseman syvyyksiin: menneeseen aikaan ja luonnon kirjon lähteille.