Saaristomeren panoraama -valokuvanäyttely on ennenäkemätön julkisissa tiloissa kiertävä Saaristomeren laajoja panoraamamaisemia ja tunnelmia esittelevä näyttely. Sen kaikissa kuvissa mukana aihetta ja sen taustoja valaiseva kuvateksti ja Saaristomeren erityispiirteistä kertova infoteksti. Näyttely tuo esille saaristomme ainutlaatuisia kohteita, piirtää eteemme sen kauneuden ja haavoittuvan herkkyyden ja vetoaa tunteisiimme Saaristomeren tulevaisuuden puolesta.

Saaristomeren panoraama – valokuvanäyttely toteutetaan isoina ulkotilojen sääolosuhteet kestävinä kaksipuolisina näyttelytauluina. Tauluissa olevien QR-koodien avulla saa lisäinfoa näyttelystä mobiililaitteisiin.

Saaristomeren panoraama -näyttely kiertää vuoden aikana useissa eri kohteissa Varsinais-Suomessa. Näyttelypaikoiksi valitaan kohteita, joissa kulkee suuria ihmismääriä. Yksi näyttelypaikka on Saaristomeriaukio, jossa näyttely on Tall Ships Racesin tämän vuoden heinäkuussa. Tämä tapahtuma on suurin Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhliin liittyvä yleisötapahtuma – väkeä odotetaankin Turun tapahtumaan yli 500.000 henkeä. Jo sovituissa kohteissa vierailee näyttelyaikoina yli miljoonaa kävijää.

Näyttely tavoittaa laajan katsojajoukon:

  • nuoria ja tulevia päättäjiä (Turun yliopiston avajaiskuukausi syyskuu 3.9-30.9)
  • saariston ystäviä ( Seilin saari 4.6-18.6))
  • kansainvälisen purjehduksen ja meren ystäviä ( Tall Ships Races ja Forum Marinumin Saaristomeriaukio 18.7-9.8)
  • suurta yleisöä ( kauppakeskus Hansa 24.4-4.5, Kasvitieteellinen puutarha Ruissalo 5.5-4.6 ja kauppakeskus Mylly 19.6-18.7)
Näyttelypaikat kartalla: