Valtioneuvoston kanslia on 14.3.2017 liittänyt hakijan hankkeen “Saaristomeren panoraama ” Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan. Tulevaisuuden teot ja tekijät on yksi juhlavuoden teemoista. Saaristomeren ja koko Itämeren tulevaisuus on meidän kaikkien omissa käsissä. Tämän sukupolven on tunnettava vastuuta ja huolehdittava siitä, että tulevatkin sukupolvet voivat nauttia puhtaasta Saaristomerestä.

Suomesta tuli itsenäinen valtio 6. joulukuuta 1917. Valtio syntyi suomalaisten omasta tahdosta ja pitkäjänteisen työn seurauksena. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat kohta sata vuotta rakentaneet omaa maataan ja päättäneet asioista yhdessä. Nyt suomalaiset vievät maansa uudelle vuosisadalle sisulla ja sydämellä.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vaalii Suomen vahvuuksia, kuten tasa-arvoa ja demokratiaa tarjoamalla suomalaisille ja Suomen ystäville monipuolista ja kansainvälistä ohjelmaa sekä Suomessa että maailmalla. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen.