Saaristomeren panoraama näyttelyn avajaiset 24.4. kello 18.00

posted in: Artikkelit | 0

Saaristomeren panoraama – valokuvanäyttelyn avajaiset  ja kirjan julkistaminen maanantaina 24. huhtikuuta 2017 kello 18.00

Saaristomeren panoraama -valokuvanäyttely lähtee kiertueelle Hansakorttelista Turun keskustasta. Näyttely pyritään sijoittamaan paikkoihin, joissa ihmisiä on muutenkin paljon liikkeellä – näin näyttelyn kuvat ja sanoma tavoittaa mahdollisimman monen henkilön. Hansatorilla näyttely on esillä 24. huhtikuuta – 4. toukokuuta välisen ajan. Näyttely avataan yleisölle maanantaina 24.4. kello 18.00.
Avajaisohjelman juontaa turkulaisille tuttu saariston ystävä Markku Heikkilä. Ohjelmassa Markku jutustelee saaristojuttuja, haastattelee Saaristomeren panoraama – valokuvanäyttelyn ja kirjan kuvaajaa Jaakko Ruolaa sekä kirjan tekstin kirjoittanutta Markku Lappalaista.  Tekijöiden lisäksi haastateltavana on Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitoksen Seilin johtaja Jari Hänninen. Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitoksen kenttäasema (Seili) keskittyy Saaristomeren ja Itämeren alueen monitieteelliseen tutkimukseen, keskiössä on meriympäristön tilan pitkäaikaisseuranta.

 


Valokuvanäyttely pystytetään Hansatorille. Näyttelyssä on yhdeksän isokokoista 2 metriä leveää kaksipuolista näyttelytaulua jotka esittelevät Saaristomeren hienoja kohteita eri vuoden- ja vuorokauden aikoina. Kukin taulu on varustettu kuvatekstillä sekä lisäksi erillisellä infotekstillä, joka kertoo Saaristomerestä ja sen erityispiirteistä. Näiden lisäksi on kaksi pienempää metrin levyistä taulua. Oma taulunsa on tasavallan presidentti Sauli Niinistöllä, joka on sekä näyttelyn että kirjan suojelija. Lopuissa tauluissa kerrotaan näyttelystä ja sen kuvaajasta, Turun yliopiston Seilin tutkimusasemasta sekä näyttelyn yhteistyökumppaneista jotka ovat Saaristomeren Suojelurahasto, Varsinais-Suomen ELY-keskus sekä Hansakortteli.
Näyttelyn avajaisiin on yleisöllä vapaa pääsy – kaikki ovat tervetulleita tutustumaan Saaristomeren panoraamaan, keskustelemaan hienon meremme tulevaisuudesta ja meidän jokaisen omasta osuudestamme siihen.
Meriaiheisella musiikilla näyttelyvieraita viihdyttää hanuristi Tero Valli.